Rosépepper

Rosépepper er små, røde, tyttebærlignende frukter fra et tropisk tre som ikke har noe slektskap med pepper. 

Fruktene blir tørket og har en mild, aromatisk og søtlig smak med en viss skarphet som kan minne litt om pepperens hete. Rosépepper kommer fra den lille øya Réunion som ligger øst for Madagaskar. I hovedsak foregår all produksjon i dag på denne øya, men også på naboøya Mauritius dyrkes noe. Det er det franske kjøkken som har brakt Rosépepper inn på kartet over nye krydderslag.

Utenlandske navn

Schinus terebintifolium

Bruksområde

Rosépepper er som sagt slett ikke pepper. Den milde, smaken og det lekre utseende gjør at den kan brukes i milde retter, ja faktisk også på desserter og i fløyelsbløte, sarte sauser. Prøv den som pynt og smakstilbehør til desserter og is eller i sauser til kalvekjøtt, kylling, fisk eller skalldyr. Lekker er den også i patéer og posteier.

Råvareinformasjon fra www.blackboy.no

Råvarer krydder