Løkpulver
Løk er en aromatisk grønnsak, men som tørket og pulverisert plasseres den i dag ofte i gruppen krydder og urter. Løk antas å være en av de aller eldste dyrkede vekster. Løk ble dyrket allerede 3000 f.Kr i Egypt.
Den gamle greske forfatteren Plutark beretter ca. 100 f.Kr. at prester ikke hadde lov å spise løk. Dette fordi de da ville bli så tørste at de ville drikke vin i slike mengder at det var upassende for standen. Løk og hvitløk var uten tvil de «krydder» som var mest brukt til å smakssette mat med i Norden helt frem til vår tid da handelen med orientalske krydder kom i gang og ble allemannseie.
Utenlandske navn
Allium cepa
Bruksområde
Ved bruk av løkpulver kan det være nyttig å vite at en vektdel løkpulver tilsvarer ca. 5 vektdeler fersk løk. Løkpulver kan brukes i alle retter hvor det inngår fersk løk som ingrediens. Dette kan være løksauser, supper, gryteretter, tomatsauser til pasta, pizzasaus, fiskeretter og mye mer. Løkpulver er en svært anvendelig smaksgiver.
Råvareinformasjon fra www.blackboy.no