Sesamfrø
Sesamfrøene kommer fra sesamplanten som er en urteplante der det utvikles belgfrukter med små, kremhvite frø.
Sesamfrøene er svært oljerike og smaker nøtteaktig. Sesamfrø er en av de aller eldste kulturplanter. Det heter i sagnene fra de gamle assyrerne at gudene forfrisket seg med sesamvin før de tok fatt på den store oppgaven det var å skape verden. Fra Egypt finnes en tegning av en baker som tilsetter sesamfrø til brøddeigen. Denne tegningen er mer enn 4000 år gammel og egypterne var lidenskapelige i sin bruk av sesamolje etter at de fikk kjennskap til denne veksten. Det var også egypterne som gav sesamplanten dens navn. Ved at sesamfrøene var så oljerike, og derved svært næringsrike, ble de brukt som stridsrasjon av greske soldater like før Kristi fødsel.
Utenlandske navn
Sesamum indicum
Bruksområde
Sesamfrø blir i hovedsak brukt som dekor på bakverk som brød, kjeks og scones, men er vel mest kjent som frø på hamburgerbrød. Sesamfrø har en nøttesmak som kommer spesielt godt frem dersom man rister frøene i stekepanne eller ovn. Smaker godt til gratenger, salater og varme smørbrød.
Råvareinformasjon fra www.blackboy.no