Tandoori Masala

Tandoori masala er en krydderblanding som har fått sitt navn fra den særegne indiske leirovnen «Tandoor». Tandoorovnen ble opprinnelig benyttet til steking av brød og er vanlig i Punjabprovinsen nord i India. 

I dag stekes også kjøtt eller fisk i slike ovner, og Tandoori masala er en krydderblanding man krydrer dette kjøttet eller fisken med før steking. Den gir en syrlig smak med typiske indiske krydderier. Masala betyr krydderblanding.

Bruksområde

Oftest røres denne krydderblandingen ut i yoghurt før man pensler kjøttet eller fisken med denne dipen. Man kan også strø den direkte på kjøttet. Eksempel: Tilsett 20 g krydder til 100 g yoghurt. Del kjøttet (kylling, lam er best) i passende serveringsstykker. Pensle med yoghurtblandingen. Stekes ved 175°C i 45 minutter. Server med brød, ris og en frisk grønn salat.

Råvareinformasjon fra www.blackboy.no

Råvarer krydder