Stekt torsk med potetaioli og tomatsalsa

Stekt torsk med potetaioli og tomatsalsa
Lett
20-40 min

Når du skal steke torsken er det smart å la skinnet være på. Det gjør at torsken holder seg saftig. Dersom du passer på å skrape skinnet først så blir det sprøtt og godt å spise også.

Slik gjør du

Dryss litt salt på torskefileten og la den ligge i 10 minutter. Skjær den i serveringsstykker og stek den med skinnsiden ned i stekeolje ved middels varme. Stek den slik i ca 7 minutter. Ha litt smør i pannen mot slutten av steketiden.

Øs smøret over fisken, snu den og stek ett minutt før du tar den ut av panna.

Server med tomatsalsa, potetaioli og litt  ruccolasalat.

Tomatsalsa

Surr løk og hvitløk i olivenolje til løken er myk. Tilsett de hermetiske tomatene og kok til det tykner. Tilsett friske tomater og vårløk og la det surre sammen i et par minutter. Smak til med salt og pepper.

Potetaioli

Del potetene i biter og kok dem sammen med hvitløken. Sil av kokevannet og mos potetene godt. Tilsett olivenolje, melk og smak til med salt.