Torsk saltimbocca

Torsk saltimbocca
Middels
20-40 min

Torsk med smak av Italia! Servér gjerne med tilbehør som potetmos, spinat, tomater og kapers.

Slik gjør du

Skjær torskefileten i 4 porsjonsbiter, og legg dem i et fat. Dryss med litt grovt salt og la den ligge og trekke i 15-20 minutter.

Skyll og tørk godt av fisken. Legg skinkeskivene utover en fjel. Legg et blad salvie på hver side av fisken, og pakk så fisken inn i skinken. Varm olivenolje i en stekepanne/grillpanne, tilsett 1-2 fedd hvitløk og en kvist frisk estragon eller oregano.

Legg i fiskestykkene og stek 2-3 minutter på hver side, øs over stekefett mens fisken steker. Trekk pannen til side og la fisken ettersteke i ca. fem minutter. Kvern over litt pepper. Varm opp 1 dl olivenolje til middels varme i en liten stekepanne. Legg i tomater delt i to. Tilsett finhakket hvitløk, 1 ss finhakkede kapers, 1 ss hele kapers og la surre i 2-3 minutter på middels varme. Tilsett spinat og la surre til spinaten faller sammen. Pinjekjerner og oliven tilsettes rett før servering. Klem over litt sitronsaft. Servér med mandelpotetmos.