Fem forslag til nyttårsmeny

Er det din tur til å invitere familie eller venner til nyttårsfeiring – og så aner du ikke hva du skal servere? Her får du fem menyforslag til nyttår som du fint fikser selv!

Avslutt året med en fargesprakende middag som garantert vil huskes langt ut i neste år. 

Nyttårsmeny med kalkun

Trøffelrisotto.jpg

Forrett - Trøffelrisotto
servert med culatelloskinke og sprø parmesankjeks.
Oppskrift på forrett med risotto

Kalkunbryst.jpg

Hovedrett - Kalkunbryst med urtegremolata
servert rødkål, stekte poteter, steinsopp og portvinsaus.
Oppskrift på hovedrett med kalkunbryst

Sjokolade panna cotta.jpg

Dessert - Sjokolade panna cotta
Servert med bringebærsaus og friske bær.
Oppskrift på sjokoladepanna cotta

---------------------------------------

Nyttårsmeny med indrefilet

Kamskjell.jpg

Forrett - Smørstekte kamskjell
servert med sitronsmør, avokadokrem og chevre- og valnøttsalat.
Oppskrift på forrett med kamskjell

Indrefilet.jpg

Hovedrett - Saftig indrefilet av storfe
servert med søtpotetpure, østerssopp, spinat og rødvinsaus.
Oppskrift på hovedrett med indrefilet

Sitronterte.jpg

Dessert - Sitronterte
toppet med mango, hjemmelaget hvit sjokolademousse og karamellisert hvit sjokolade.
Oppskrift på sitronterte

---------------------------------------

Nyttårsmeny med hjort versjon 1

Flamberte torskeloins.jpg

Forrett - Torskeloins
servert med søtpotetpuré, smørdampet asparges og stekesaus.
Oppskrift på forrett med torsk

Hjortemedaljong.jpg

Hovedrett - Hjortemedaljong med mandelsmør
servert med pastinakkpuré, stekte rotgrønnsaker med franske linser og viltsaus.
Oppskrift på hovedrett med hjort

Ostefat.jpg

Mellomrett - Ostefat
Grottelagret Gruyère, Brie de Meaux, St. Agur og Chaumes servert med hjemmelaget pasjonsfruktmarmelade og aprikoschutney.
Oppskrift på smakfullt ostefat

Pasjonsfruktmousse.jpg

Dessert - Pasjonsfruktmousse
servert med pasjonsfruktgele og bringebærsorbet.
Oppskrift på pasjonsfruktmousse

---------------------------------------

Nyttårsmeny med hjort versjon 2

Flamberte torskeloins.jpg

Forrett - Grønn ertesuppe
med fennikel og pannestekte kamskjell.
Oppskrift på forrett med suppe

Hjortemedaljong.jpg

Hovedrett - Hjortecarré
servert med sellerirotpuré, marinerte tomater og rosenkål med bacon.
Oppskrift på hovedrett med hjortecarré

Ostefat.jpg

Mellomrett - Ostetallerken
Brie de Meaux, grottelagret Taleggio, Chèvre Saint Maure og St. Agur. servert med hjemmelaget bananbrød og fikenkompott.
Oppskrift på ostetallerken 

Pasjonsfruktmousse.jpg

Dessert - Sjokoladeterte
servert med moccashot, friske bringebær og bringebærsorbet.
Oppskrift på sjokoladeterte

---------------------------------------

Nyttårsmeny med fisk

Kamskjell.jpg

Forrett - Andebryst
servert med potet- og sellerirotpuré og sjalottløkkompott.
Oppskrift på forrett med andebryst

Indrefilet.jpg

Hovedrett - Kveitefilet
servert med potetaïoli, hummerhollandaise og asparges.
Oppskrift på hovedrett med kveite

Sitronterte.jpg

Dessert - Cognacfromasj
toppet finhakket sjokolade og evtentuelt frukt.
Oppskrift på cognacfromasj