Speket salmalaks med pepperrotsrømme, urtesalat, revet egg og sprø rug

Speket salmalaks med pepperrotsrømme, urtesalat, revet egg og sprø rug
Lett
20-40 min

En spennende måte å tilberede salmalaks carpaccio på

Slik gjør du

Salmalaks

Lakseloinsen kryddres med sukker og salt, la de ligge i 20 minutter. Skylles i kaldt vann og tørkes godt.

Urtesalat

Alt sammen plukkes fint og vaskes lett i kaldt vann, tørkes godt i salatslynge og legges på litt tørt papir.

Revet egg

Eggene skrelles og deles (hvite for seg og plomme for seg), press så hviten og plommen gjennom en melsikt hver for seg. Dette blir fine små smuler som vi skal legge rundt som garnityr etterpå.

Rug crisp

Tørket rugbrød rives opp til smuler, stekes i klaret smør, tørkes på papir og saltes lett.

Pepperrot rømme

Bland sammen rømme og sitronsaft. Pisk dette stivt. Riv pepperrot fint, med et fint rivjern (microplane). Bland inn pepperroten i rømmen og smak til med salt.