Cherimoya

Cherimoya har fra gammelt av blitt dyrket av inkafolket i Equador og Peru. Frukten finnes nå også i landene rundt Middelhavet og i Asia. Cherimoya vokser på trær og er enten oval eller hjerteformet i fasongen.

Utenlandske navn

Cherimoya

Oppbevaringstemperatur

14 - 15°C

Oppbevaring

Cherimoya bør oppbevares på lik linje med bananer. Moden vare har kort holdbarhet og umoden vare kan modnes ved oppbevaring i romtemperatur. Må ikke plasseres på kjølerom.

Varebeskrivelse

Cherimoya har fra gammelt av blitt dyrket av inkafolket i Equador og Peru. Frukten finnes nå også i landene rundt Middelhavet og i Asia. Cherimoya vokser på trær og er enten oval eller hjerteformet i fasongen. Frukten er lys grønn i fargen, men mørkner noe etter hvert som den modnes. Skallet er tynt med en skjellaktig struktur. Fruktkjøttet er gulhvitt og har en mykt kremaktig konsistens med sorte kjerner. Smaken er delikat og kan beskrives som en blanding av ananas, jordbær og banan. Hver frukt består av mange små sammenvokste frukter. Cherimoya anses å være en av de aller beste fruktene som finnes.

Bruksområde

Cherimoya er en dessertfrukt. Man kan servere den i halvdeler og spise naturell fra skallet med skje. Den er også best å servere kald. Før servering skjæres frukten på langs og tilsettes noen dråper sitronsaft for å hindre misfarging av fruktkjøttet. Kjernene skal ikke spises og er lette å fjerne. Cherimoya kan også brukes i fruktsalat sammen med andre tropiske frukter. Den kan også brukes i milkshake, til fromasj, til is eller i sorbet.

Egenskaper

Cherimoya er en frukt rik på kalorier. Den inneholder også en del C- vitaminer og druesukker. Likevel er den store fordelen med denne frukten dens egenart og svært delikate aroma.

Kvalitetskrav

Cherimoya skal ha en jevn farge være fri for mekaniske skader og flekker. Moden cherimoya har en noe mørkere farge og gir etter for et lett håndtrykk.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer frukt