Guava

Guava kommer opprinnelig fra de tropiske områdene av Sør-Amerika, hvor den fortsatt vokser vilt. Den er rund eller pæreformet i fasong og på størrelse med en sitron.

Utenlandske navn

Guava

Oppbevaringstemperatur

8 - 12°C

Oppbevaring

Holdbarheten er avhengig av hvor frukten er i modningsprosessen. En moden guava har ganske kort holdbarhet. Guava bør ikke lagres for kjølig, da det lett kan oppstå kuldeskader.

Varebeskrivelse

Guava kommer opprinnelig fra de tropiske områdene av Sør-Amerika, hvor den fortsatt vokser vilt. I dag dyrkes den mange steder i tropene. Guava finnes i mange forskjellige varianter. Den er rund eller pæreformet i fasong og på størrelse med en sitron. Skallet er blankt og litt ru i overflaten og fargen varierer fra lys grønn til gul. Fruktkjøttet kan være hvitt, lysegult eller rosa. I midten av en guava er det en mengde små, harde frø. Når guava er moden avgir den en intens aromatisk duft og gir etter for et lett trykk. Smaken er meget søt og aromatisk.

Bruksområde

Guava spises naturell. Skallet er seigt og spises ikke. Guava kan brukes i fruktsalater eller til fyll i kaker. Guava kan også deles opp i biter og serveres på fruktfat sammen med andre eksotiske frukter til dessert.

Egenskaper

Guava har et høyt innhold av mineraler som jern og kalium. Frukten er kalorifattig. Guava har et høyt innhold av A-, B-og C-vitaminer, hvorav mest C-vitamin. Innholdet er 5 ganger høyere enn hos appelsin. Med andre ord en vitaminbombe!

Kvalitetskrav

Guava skal være hele og uten sår eller støtskader. For at den skal være tilstrekkelig moden, skal den avgi en søtlig aromatisk duft.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer frukt