Pepino (bestillingsvare)

Pepino kommer opprinnelig fra Peru der den vokser på små trær. Den ligner på en melon i utseende og smak.

Utenlandske navn

Pepino

Oppbevaringstemperatur

4 - 6°C

Oppbevaring

Pepino har ganske god holdbarhet og kan holde seg i flere uker. Holdbarheten er noe avhengig av modningsprosessen. Pepino har lett for å få støtskader. Den bør derfor behandles forsiktig. For å modnes frem må pepino ligge svalt i 10 – 16 °C, men kan legges noe kjøligere etter dette.

Varebeskrivelse

Pepino kommer opprinnelig fra Peru der den vokser på små trær. Den ligner på en melon i utseende og smak. Frukten er oval eller hjerteformet og kan bli på størrelse med en grapefrukt. Skallet er tynt med en lys gul farge med lilla striper. Underveis i modningsprosessen skifter umoden pepino farge fra grønhvit til gul. Fruktkjøttet er gult, saftig og mykt, som oftest helt uten kjerner. Skulle det forekomme kjerner kan disse spises. Smaken er deilig og aromatisk og kan minne om en blanding av pære, aprikos og melon.

Bruksområde

Pepino er god å spise naturell. Den kan kuttes i båter og serveres sammen med røkt skinke eller spekemat. Frukten kan deles i to og hulrommet i midten fylles med biter av jordbær og kiwi med litt portvin, og serveres til dessert. Kan også kuttes i biter og tas med i fruktsalat. Umoden pepino kan brukes som grønnsak.

Egenskaper

Pepino er kalorifattig. Inneholder noe A- og C-vitaminer samt noe jern. Fullstendig næringstabell foreligger ikke.

Kvalitetskrav

Pepino skal være fast uten bløte flekker eller tegn til mugg eller sprekker i skallet. Moden Pepino gir lett etter for et lett trykk og er gul med lilla striper.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer frukt