Kaktusfiken

Kaktusfiken kommer opprinnelig fra Mexico, men har senere blitt dyrket i landene rundt Middelhavet. Den er oval i formen og kan i fasong ligne litt på en pære.

Utenlandske navn

Kaktusfiken

Oppbevaringstemperatur

6 - 10°C

Oppbevaring

Kaktusfiken modnes ved oppbevaring i romtemperatur. Den modnes også ved oppbevaring sammen med etylenholdige varer som epler og bananer. Etter modning bør den legges kjølig for å bevare holdbarheten.

Varebeskrivelse

Kaktusfiken kommer opprinnelig fra Mexico, men har senere blitt dyrket i landene rundt Middelhavet. Den er oval i formen og kan i fasong ligne litt på en pære. Frukten finnes i flere farger og kan variere mellom gult, rødt, orange og grønt eller nyanser mellom disse fargene. Skallet er uspiselig og har mange små skarpe hår med usynlige mothaker. Vær derfor forsiktig når du tar i frukten. Fruktkjøttet er gulorange og inneholder en mengde små spiselige kjerner. Konsistensen er litt grynete og kan minne om en blanding av vannmelon og sorbet. Smaken er forfriskende og mild, men litt syrlig.

Bruksområde

Kaktusfiken er klar til bruk når fargen på skallet er gul til rød. Den kan også klemmes litt på for å kjenne at den gir litt etter og ikke er steinhard. Kaktusfiken serveres som frisk frukt til dessert eller som tilbehør på et ostebord. Den kan brukes i fruktsalet eller som tilbehør til is. Kapp av endene og del den opp i to halve eller i flere båter. Frukten er best å servere uten skall.

Egenskaper

Kaktusfiken er en kalorifattig frukt. Den er rik på kalsium og C-vitaminer.

Kvalitetskrav

Kaktusfiken skal være fast og velformet uten tegn til uttørking. Den skal være fri for sprekker eller mørke flekker. Kaktusfiken er en hardfør frukt og har ofte ikke noe kvalitetsmessig problem. Den er moden når det grønne skallet går over til gult eller rødt.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer frukt