Physalis

Physalis kommer opprinnelig fra Peru. Spanske sjøfarere tok den med seg videre, og den dyrkes i dag over store deler av verden. Physalis ligner i uåpnet tilstand på prydveksten japansk lykt, men inne i den papirtynne membranen ligger det deilige, spiselige bæret og frister.

Utenlandske navn

Physalis

Oppbevaringstemperatur

12 - 16°C

Oppbevaring

Physalis bør oppbevares svalt og beskyttet mot fuktighet. I riktig lagringsklima har physalis lang holdbarhet.

Varebeskrivelse

Physalis kommer opprinnelig fra Peru. Spanske sjøfarere tok den med seg videre, og den dyrkes i dag over store deler av verden. Physalis ligner i uåpnet tilstand på prydveksten japansk lykt, men inne i den papirtynne membranen ligger det deilige, spiselige bæret og frister. Physalis er et oransjegult bær med glatt skall og fruktkjøttet har en saftig geleaktig konsistens med mange ørsmå hvite frø. Smaken er søtsyrlig og frisk med en snerpende ettersmak.

Bruksområde

Physalis spises naturell etter at hamsen er trukket tilbake. Ta deretter bæret og vri rundt. Physalis brukes mye som pynt på ostefat, kaker og desserter. Kan varmes i sukkerlake og serveres til is. God i fruktsalat.

Egenskaper

Physalis inneholder noe A-, B- og C-vitaminer samt noe mineraler.

Kvalitetskrav

Physalis skal ha et oransjegult skall for å være moden. Hamsen skal være tørr og lysfarget. Bærene skal ikke ha tegn til soppangrep eller misfarging.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer frukt